رحیمی مطرح كرد؛
مسائل قرآن موضوع اصلی فرهنگ ایرانی است
به گزارش پرسی بلاگ، عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: عرفان اسلامی آمیختگی عجیبی با فرهنگ ایران دارد و مسائل قرآن همیشه موضوع اصلی فرهنگ ایرانی است. مثنوی به شکلی است که آنرا تفسیر قرآن می دانستند.
به گزارش پرسی بلاگ به نقل از مهر، حسینعلی رحیمی عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با حضور در برنامه تلویزیونی بامداد بخیر ایران که بامداد امروز دوشنبه ۱۰ مهر از شبکه سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش گردید، اظهار داشت: برای شناخت مولانا و شاعران دیگر، نخستین و مهم ترین معرف آنها آثارشان است؛ مولوی از شاعران برجسته ایران و اسلام بشمار می رود که در منظومه عظیم زبان فارسی به عنوان یکی از درخشنده ترین ستاره ها حضور داشت. ستاره درخشان مولوی از منظومه ای است که زبان فارسی نام دارد؛ کمتر از یک درصد از اشعار مولوی به زبان های ترکی، عربی یا یونانی بوده است.
وی افزود: منظومه مفاهیم اسلامی است که جریان فکری آن وارد اشعار ما شده و در قرن هفتم شاهد حضور این جریان در اشعار مولوی نیز هستیم. جلال الدین بلخی تمامی خاصیت های خوب ذکر شده را در خودرا جمع کرده بود. در بعضی منابع آمده ملاقات شمس و مولانا به هیچ وجه تصادفی نبوده و شمس از ۱۵ سال قبل از ملاقات مولوی او را می شناخت. مثنوی و دیوان شمس از مهم ترین آثاری هستند که ما از آن زمان داریم.
رحیمی در آخر سخنانش اظهار داشت: عرفان اسلامی جدا از ادبیات فارسی، آمیختگی عجیبی با فرهنگ ایران دارد و مسائل قرآن همیشه موضوع اصلی فرهنگ ایرانی است. مثنوی به شکلی است که برخی افراد آنرا تفسیر قرآن می دانستند.
منبع: پرسی بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب