احمدوند مطرح كرد؛

آمادگی شورای پاسداشت زبان فارسی برای پشتیبانی از زبان آموزان جهان

آمادگی شورای پاسداشت زبان فارسی برای پشتیبانی از زبان آموزان جهان

به گزارش پرسی بلاگ، دبیر شورای پاسداشت زبان فارسی اظهار داشت: ما مشتاقیم با زبان و فرهنگ کشورهای دیگر بیشتر آشنا شویم و برای پشتیبانی از منابع مکتوب زبان آموزان در جهان آمادگی داریم.



به گزارش پرسی بلاگ به نقل از مهر، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای پاسداشت زبان فارسی و تعدادی از اهالی قلم دوشنبه ۲۴ مهر در سرای کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران با دانشجویان زبان و ادبیات فارسی از کشورهای هند و روسیه دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار، علی رمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، شهروز فلاحت پیشه؛ معاون امور بین الملل بنیاد سعدی، محمدرضا سنگری، گلستان جعفریان، علی اصغر عزتی پاک و زهیر توکلی هم حضور داشتند.
یاسر احمدوند در این جلسه ضمن اشاره به کیفیت برگزاری محفل های شعری در ایران اظهار داشت: این محفل ها امکان دارد در کشورهای دیگر نباشد. ما دور هم جمع می شویم و شعر می خوانیم. در دورهمی های خانوادگی با هم مشاعره می نماییم. یکی از سرگرمی های ما در خانواده های مختلف اینست که بزرگ تر خانواده «شاهنامه» می خواند. در بعضی از مناطق «افتخارنامه حیدری» یا قصه ها و منظومه های دیگری می خوانند.
دبیر شورای پاسداشت زبان فارسی با تکیه بر این که ما با ادبیات زندگی می نماییم، اضافه کرد: ما از کودکی شعر می خوانیم و شعر می شنویم. چند نسل گذشته، پدران و مادران ما و شما به یک زبان خواب می دیدند و رویاهای آنها به یک زبان بود. دنیای ما و شما خیلی با هم متفاوت نیست و اشتراکات و نزدیکی های زیادی داریم. زمینه اصلی این اشتراکات عشق و محبت است و پذیرندگی، انعطاف و محبت توانسته در طول تاریخ، زبان فارسی را نگه دارد. زبان فارسی خصوصیت مادری دارد و ازاین رو، زایشگر و آفریننده است. این زبان دائماً درحال نو شدن است. میر شمس الدین ادیب سلطانی یکی از زبان شناسان به نام ایرانی بود که اخیرا درگذشته است. اگر بعضی از نوشته های وی را بخوانیم شگفت زده خواهیم شد. این مرد بزرگ توانایی های زیادی در استخدام و خلق واژگان نو و بدیع در زبان فارسی داشت.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه زبان فارسی خصوصیت های منحصر به فردی دارد، اظهار داشت: دلیل این منحصر بودن اینست که زبان فارسی چون مادر و زمین است. بنابراین دائماً آفرینش دارد و دائماً از آن گل، سبزه و درخت بیرون می آید. بیست وچهارم مهر ماه در بزرگداشت محمد فرخی یزدی حضور پیدا کردم. ما در زبان فارسی، ادبیات اعتراض، غم، عشق، آزادی و… داریم و حالات و خصوصیت های فردی و جمعی انسان ها در ادبیات بروز پیدا می کند.
یاسر احمدوند در انتهای سخنان خود اظهار داشت: ما مشتاقیم با زبان و فرهنگ کشورهای شما بیشتر آشنا شویم. جهان آینده، جهان ارتباطات فرهنگی است. خطرات موجود هم همین خطرات فرهنگی و صدمه زدن به زبان و فرهنگ است که باید آنها را حفظ نماییم. برای پشتیبانی از منابع مکتوب زبان آموزان در جهان آمادگی داریم. ایران هر سال در نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی شرکت می کند. از شما دعوت می کنم به غرفه جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه رجوع کنید و ارتباطات خویش را با ما ادامه دهید.
ادبیات و شعر در کشور ما مقوله عمومی است
در ادامه این نشست، علی رمضانی با اشاره به اینکه در این برنامه با دانشجویان زبان و ادبیات فارسی از کشورهای مختلف بدون واسطه گفتگو می نماییم و صحبت های یکدیگر را متوجه می شویم، اظهار داشت: همه ما به زبان شیرین فارسی صحبت می نماییم. برای بار دوم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب و ادبیات ایران در خدمت فارسی آموزانی از کشورهای هند و روسیه هستیم.
وی ضمن اشاره به این که خانه کتاب و ادبیات ایران محلی است که اهالی قلم، اهالی کتاب و ادبیات به آن رفت و آمد دارند، بیان نمود: در این مجموعه جوایز اصلی حوزه کتاب همچون جشنواره بین المللی شعر فجر و جایزه ادبی جلال آل احمد برگزار می گردد. ادبیات و شعر در کشور ما مقوله عمومی است و شاعران در میان مردم ما از جایگاه برجسته ای برخوردار می باشند و شعر در حافظه جمعی ما موضوعی بسیار قوی بشمار می رود. همه ما به زبان فارسی صحبت می نماییم و میهمان سفره گسترده ای هستیم که میزبان آن کلمات هستند.
در ادامه این نشست، دانشجویان زبان و ادبیات فارسی کشورهای هند و روسیه ضمن معرفی خود، اشعاری از حافظ، سعدی، مولانا، اقبال لاهوری، عمر خیام، رودکی و… خواندند.


منبع:

1402/07/26
08:32:03
5.0 / 5
447
تگهای خبر: بین المللی , جشنواره , شركت , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
پرسی بلاگ