عرفانیان مطرح كرد؛

مربع های قرمز كتابی واقعیت محور از ناگفته های جنگ است

مربع های قرمز كتابی واقعیت محور از ناگفته های جنگ است

پرسی بلاگ: زینب عرفانیان نویسنده كتاب مربع های قرمز گفت این اثر، كتابی واقعیت محور از وصف حال شهدا و ناگفته های جنگ است.



به گزارش پرسی بلاگ به نقل از مهر، نشست مجازی جمع خوانی کتاب «مربع های قرمز» همزمان با چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس به میزبانی محفل ادبی فیض اداره کل کتابخانه های عمومی تهران با حضور علیرضا مختار پور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سکینه خاتون مهدیان پور معاون امور کتابخانه ها و همکاری ها اداره کل کتابخانه های عمومی استان، نغمه مستشار نظامی، دبیر شورای ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، فعالان نشر و اعضای شورای ادبی نهاد کتابخانه ها، به صورت وب کنفرانس اجرا شد.

در این جلسه زینب عرفانیان ضمن تشکر از علیرضا مختار پور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به سبب نگارش یادداشتی درباب این اثر، درباره دلیل انتخاب عنوان «مربع های قرمز» برای این کتاب اظهار داشت: من همیشه دوست دارم نامی را برای کتاب ام انتخاب کنم که سوال برانگیز باشد و مخاطب تا اختتام کتاب به دنبال رمزگشایی عنوان کتاب باشد، اتفاقی که در این کتاب نیز رخ داد و مخاطب در فصل هفت به سبب نامگذاری نام کتاب به «مربع های قرمز» می رسد.
عرفانیان در واکنش به تقریظ مقام معظم رهبری بر تازه ترین اثرش اظهار داشت: اتفاقی که افتاد چیزی جز توفیق نبود و این لطف شامل حال من شد، اگر تقریظی نوشته شد به سبب اخلاص راوی (آقای یکتا) و ناشر کتاب (آقای خلیلی) بوده است.
نویسنده مربع های قرمز در مورد سبک نگارش کتاب اظهار داشت: این کتاب در مرز میان داستان نویسی و زندگینامه نویسی به رشته تحریر درآمده است، یعنی هم اصل وقایع بعنوان امانت حفظ شده و هم با بهره گیری از اصول و فنون داستان نویسی، به شکلی نوشته شده تا متن برای مخاطب جذاب و خواندنی شود. در واقع محتوای کتاب برمبنای واقعیات و مستندات پیش رفته و کتاب واقعیت محور است و تمام مطالب و خاطرات دارای منبع و مرجع می باشد. اینکه این مستندات در چارچوب داستان نگاشته شده است، خطشه ای به بیان واقعیت خاطرات وارد نکرده و نمی نماید.

وی اضافه کرد: راوی اصلی کتاب خود آقای یکتاست ولی برای راستی آزمایی وقایع و جلوگیری از خطاهای ذهنی ناشی از گذشت ایام و فراموشی، با برخی همرزمان ایشان هم گفتگو شده است.
عرفانیان درباره اسنادی که برای نوشتن کتاب در اختیارش قرار داشت اظهار داشت: زمان نگارش کتاب سه سال به طول انجامید، من سه سال با شهدا زندگی کردم. اسناد شفاهی و کتابهای زیادی در اختیارم قرار گرفت و البته بازدیدهای میدانی هم از مناطقی که وقایع در آنجا رخ داده بود، داشتم. بعنوان نمونه به فاو عراق، ارتفاعات بمو و نقطه صفر مرزی سفر کردم و نیز به محل شهادت شهید زین الدین رفتم و یا برای دیدن کشتارگاه مهاباد که در آن زمان مقر لشکر ۱۷ بود، به این شهر هم رفتم. من در تمام مکان هایی که محل شهادت بود حضور یافتم و آقای یکتا در همان مکان ها برایم خاطرات را بیان می کرد؛ و این مساله درحس و حال خوبی که برای نگارش کتاب داشتم و طبعاً به مخاطب هم منتقل شده است، بی تأثیر نبود. البته که من برای نگارش این کتاب از شهدا اجازه خواستم و آنها کمکم کردند.
این نویسنده در ادامه درباره حساسیت هایی که برای نگارش «مربع های قرمز» داشت، اظهار داشت: این کتاب ۱۱ بار بازنویسی شد تا به نسخه فعلی و اصلی رسید و در هربازنویسی تغییراتی می کرد و مرجع و منبع هایی به آن اضافه می شد و کم کم رشد کرد تا به چیزی که امروز می بینید، رسید.


منبع:

1399/07/08
13:36:01
5.0 / 5
1560
تگهای خبر: كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ