یحیی نیازی در رونمایی كتاب تاریخ شفاهی علی اصغر زارعی :

مرحوم زارعی حق خواه و حق طلب بودند

مرحوم زارعی حق خواه و حق طلب بودند

یحیی نیازی اظهار داشت: تجهیزات سازمانی ناتو که در اختیار حزب بعث بود، توسط زارعی مهندسی معکوس قرار گرفت و تا پس از سقوط صدام کسی از شکسته شدن آنها اطلاع نداشت که مجاهدت عظیمی بود.



به گزارش پرسی بلاگ به نقل از مهر، مراسم رونمایی از کتاب «تاریخ شفاهی جنگ الکترونیک به روایت مرحوم علی اصغر زارعی» به کوشش یحیی نیازی با حضور سردار احمد غلامپور، سردار محمداسماعیل کوثری، سردار یعقوب زهدی، سردار فتح الله جعفری و سردار علی محمد نائینی رئیس در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و با حضور خانواده مرحوم دکتر زارعی برگزار گردید.
در این مراسم در ابتدا سردار علی محمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس اظهار نمود: حقیقت این است مهم ترین سرمایه انقلاب اسلامی، سرمایه های معنوی و انسانی هستند آن هم انسان های بزرگی که در مکتب امام تربیت شدند و در تراز انقلاب اسلامی قرار دارند، در واقع شخصیت و منش آنها در تراز انقلاب بوده و زندگی آنها درس آموز بود. انسان هایی که با حرکت انقلاب، در حال مجاهدت بودند و در امتداد انقلاب مجاهدت داشتند. متوقف نماندند و به نیازهای انقلاب در هر مقطع پاسخ دادند و همواره تأثیرگذار بودند.
وی ضمن اشاره به اینکه این افراد اگر می دیدند میدان نبرد تغییر کرده، در میدان جدید مجاهدت می کردند و به معنای کامل، پای انقلاب می ایستادند، اظهار داشت: این افراد از قدرت های مادی ترس نداشتند و در مواجهه با توطئه های انقلاب همیشه سربلند بودند و با فداکاری و وفاداری به انقلاب و ثبات قدم و روحیه شکست ناپذیری، برای مقابله با هر انحرافی در میدان بوده و جوشش داشتند، اینها قدرت انقلاب را باور داشتند و حقیقتاً مرحوم زارعی از این جمله بود.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران، مرحوم زارعی را یک رزمنده بلامنازع در میدان نبرد خواند و در مورد نحوه آشنایی خود با ایشان اظهار نمود: در شهریور سال ۱۳۵۸ سیلی خوزستان را فراگرفت و ما بعنوان نیروهای جهادی در بلوچستان فعالیت می کردیم که در آن مقطع امام پیام دادند و فراخوانی منتشر گردید تا نیروهای جوان به کمک بیایند. با فرمان امام راهی ماهشهر شدیم.
مرحوم زارعی به معنای اصیل در صحنه و در خط روشنگری حرکت می کرد
وی به فعالیتهای مارکسیست ها در خوزستان اشاره نمود و اظهار داشت: در آن دوران اوج فعالیت چپ مارکسیستی و معارض نظام در خوزستان فعال بود که کانون آن آبادان محسوب می شد. ما در آنجا به فعالیت مشغول شدیم و کم کم بعنوان چهره فرهنگی معرفی می شدیم. در اسفند ۱۳۵۸ با آقای زارعی آشنا شدم، ایشان مسئول آموزش سپاه آبادان بود. هفت ماه با ایشان کار کردم و او را نیروی رشیدی برای سپاه دیدم، چون که به معنای اصیل در صحنه و در خط روشنگری حرکت می کرد.
سردار نائینی اضافه کرد: سردار زارعی همیشه در رادیو آبادان صحبت می کرد، چون که احتیاج به تحلیل دادن و روشنگری مردم بود. آن دوران، آبادان دست منافقین بود و گاهی با مجادلات، شهر را به دست می گرفتند، اما محور حزب الله و نیروهای مردمی، مرحوم زارعی بود. با همین حس و حال روزهای قبل جنگ او را شناختم و با یکدیگر ارتباط داشتیم تا اینکه جنگ شروع شد و در ماجرای حصر آبادان در کنار شهید جهان آرا فعالیت خویش را شروع کرد و بعد به عرصه های تخصصی جنگ ورود کرد.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سردار زارعی را یک پاسدار اصیل، رشید و انقلابی برشمرد و اضافه کرد: ایشان از همان ابتدا فعالیتهای گسترده ای داشتند و علاوه بر فعالیتهای پاسداری در رادیو آبادان هم سخنرانی و روشنگری می کردند. ناگفته نماند که با عنایت به فعالیت مارکسیست ها، جوانان گرد سردار زارعی جمع می شدند و ایشان محور اصلی شهر شده بود.
مرحوم زارعی یکی از مهره های راهبردی جنگال و شنود محسوب می شد
سردار نائینی با اشاره به اینکه ایشان در کنار شهید جهان آرا و سایر شهدا در شکستن حصر آبادان و سایر پیروزی های دفاع مقدس نقش داشتند، خاطرنشان کرد: سردار زارعی در ۸ سال دفاع مقدس با خلاقیت های خود در مقابل معارضین، در حوزه تخصصی مخابرات و رزمندگی دفاع مقدس فعال و نقش آفرین بودند و ایشان یکی از چند نفر اصلی سطح راهبردی مخابرات، جنگال و شنود دوران دفاع مقدس بود.
وی با تاکید بر اینکه دکتر زارعی همین روحیه را در بسیج اساتید و بعد از دوران دفاع مقدس حفظ کردند، اظهار نمود: زمانی که بعنوان رئیس سازمان بسیج اساتید هم برگزیده شدند و من در آن زمان معاون فرهنگی سازمان بسیج بودم، ایشان به ساماندهی اساتید حزب اللهی در دانشگاه ها پرداخته که این سازمان شکل گرفت و امروز تبدیل به یک پدیده شده است.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ضمن اشاره به فتنه ۱۳۸۸ خاطرنشان کرد: در ماجرای فتنه ۱۳۸۸ که با فتنه ای خطرناک تر از فتنه جنگ هشت ساله مواجه بودیم هم سردار زارعی همه جا حضور داشت و در هر محفلی که در این خصوص برپا می شد حضور پیدا می کرد و ایده داشتند. در خاطر دارم در فتنه ۸۸، ایشان در صحنه و کف خیابان حضور داشتند و در مقابل این فتنه ایستادگی کردند، چون که حساسیت بسیار بالایی در دفاع از انقلاب داشتند. ایشان ایده های خوبی را در این رابطه پیگیری می کردند و در حوزه های دفاعی و امنیتی و جنگ نرم مؤثر بود.
در ادامه این مراسم، از همسر، خواهر و فرزند مرحوم زارعی تقدیر به عمل آمد و از کتاب «جنگ الکترونیک» به روایت مرحوم دکتر زارعی رونمایی گردید.
سردار زارعی یک انسان باغیرت، متعصب آگاه و با بصیرت بود
همچنین سردار محمد اسماعیل کوثری رزمنده دفاع مقدس و دوست صمیمی مرحوم زارعی در مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی مرحوم دکتر علی اصغر زارعی، ایشان را خستگی ناپذیر برشمرد و اظهار داشت: ایشان یک رزمنده و پدر مهربانی بودند که این روحیه از ایمان قوی و الهی ایشان سرچشمه می گیرد.
وی با اشاره به اینکه مرحوم زارعی دارای چهار پسر بود، اظهار داشت: گاهی حس می شود که نیروهای نظامی افراد خشنی هستند، اما او یک پدر بسیار مهربان بود. با فرزندانش با محبت رفتار می کرد و این محبت از رفتارش با خانواده مشهود بود که همه اینها برخاسته از ایمان قوی ایشان بود. او هیچ وقت نگفت مسئولیت بالایی در جنگال دارد.
سردار کوثری با اشاره به اینکه هر چند مسئولیت بالایی داشت اما می گفت بعد از بیست سال موارد سرّی باید بازگو شود تا جوانان بدانند چقدر توانمند و چقدر پیشرفت کرده ایم، اظهار داشت: جنگ الکترونیک به فرماندهان ما کمک می کرد که خوب تصمیم بگیرند و در لحظه حاضر باشند که اینها همه از زحمات دکتر زارعی بود.
وی از تواضع سردار زارعی پرده برداشت و تصریح کرد: با وجود آنکه سردار زارعی فعالیتهای بسیار زیادی داشتند و در سمت های بالایی فعالیت می کردند اما همیشه متواضع بودند و با وجود آنکه همواره به اطلاعات سری دسترسی داشتند، اما حافظ اسرار بودند.
سردار کوثری با اشاره به اینکه فعالیتهای ایشان سبب شد که پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته باشیم، خاطرنشان کرد: فعالیتهای ایشان کمک شایانی به فرماندهان دفاع مقدس داشت و سبب شده بود که فرماندهان در لحظه از اقدامات رژیم بعث اطلاع داشته باشند.
وی سردار زارعی را یک متخصص در عملیات جنگال دانست و اظهار داشت: سردار زارعی از اینکه خیلی از پیشرفت های کشور بیان نمی شد ناراحت بود.
دوست و همرزم مرحوم زارعی اضافه کرد: بعضی از مواقع فرماندهان تشخیص می دادند که همان شب، عملیاتی را ضد رژیم بعث انجام دهیم که بعدها متوجه شدیم این اطلاعات را مرحوم زارعی و تیم ایشان در اختیار فرماندهان قرار می دادند.
وی خاطرنشان کرد: ایشان در دانشگاه امام حسین (ع) و مجموعه بسیج اساتید و مجلس یک فرد زحمت کش بود.
سردار کوثری با اشاره به اینکه برای وزارت نفت به مرحوم زارعی پیشنهاد داده بودند اما ایشان خودش قبول نکرد به ماجرای اشک های مرحوم زارعی در ماجرای تصویب برجام اشاره نمود و اظهار داشت: مرحوم زارعی برای روشنگری برجام بسیار فعالیت می کرد. او درباره برجام شب و روز مسائل را پیگیری می کرد که برای نمایندگان روشنگری کند تا بهترین نتیجه ها را رقم بزند. او مدام به دبیرخانه شورای امنیت ملی می رفت و تا پاسی از شب جلساتی داشت تا بخش های مهم را به نمایندگان در مجلس منعکس کند، اما چرا در عرض بیست دقیقه برجام تصویب شد؟ این مساله به حدی برای مرحوم زارعی ناراحت کننده بود که به گریه افتاد.
وی با اشاره به اینکه سردار زارعی با غیرت بود و هیچ گاه به دنبال توجیه مسائل نبود، خاطرنشان کرد: ایشان به دنبال حق و حقیقت بود؛ او مصلحت اندیشی نمی کرد، به دنبال حق بود و حقیقتی را که دریافته بود بیان می کرد. ایشان یک انسان متعصب، با آگاه و با بصیرت بود و تمام عمر خودش را در حال جهاد سپری نمود و بنابراین در حد شهید است، چون که همه عمرش جهاد کرد.
سردار زارعی حق خواه، حق گو و حق طلب بودند
در ادامه یحیی نیازی نویسنده کتاب «تاریخ شفاهی جنگ الکترونیک» به شکل گیری تدوین کتاب پرداخت و اظهار داشت: یکی از رده های تخصصی دفاع مقدس مبحث مخابرات و جنگ الکترونیک است که متأسفانه گمنام و ناشناخته است. شکل گیری این کتاب توفیقی بود که به دنبال انتشار تاریخ شفاهی سردار اسحاقی رخ داد.
وی به اهمیت این رده مهم پرداخت و اظهار داشت: در خاطرات فرماندهان دفاع مقدس داریم که با عنایت به شنود سیستم مخابراتی رژیم بعث از تحرکات آنها آگاه می شدیم و همین مبحث سبب شد توپخانه آنها را هدف قرار دهد، همینطور در عملیات فاو هم پیش از حضور گارد رژیم بعث آن منطقه گلوله باران شد و از حضور آنها ممانعت به عمل آمد.
نویسنده کتاب «تاریخ شفاهی جنگ الکترونیک» اضافه کرد: اگر در عملیات والفجر ۸ یگان های دشمن را زیر نظر داشتیم و لشکر گارد را زمین گیر می کردیم کمتر فرماندهی آگاه از فعالیت گروه شنود و عقبه آن بود که توسط نخبگان دانشگاهی صورت می گرفت تا تصمیم سازی در صحنه نبرد صورت گیرد.
نیازی به محرمانه بودن این موضوعات - شنود فعالیت رژیم بعث - پرداخت و اظهار داشت: تعداد کمی از فرماندهان دفاع مقدس در آن دوران از این فعالیت آگاهی داشتند و تیم آقای زارعی به فرماندهی آقای وفای غفاریان این کدها را شکسته و در اختیار فرماندهان عالی قرار می دادند.
وی با اشاره به اینکه ۲۲ جلسه خاطرات سردار زارعی را جمع آوری کرده ایم؛ تصریح کرد: سردار زارعی حق خواه، حق گو و حق طلب بودند و در بیان هیچ چیزی ابایی نداشتند و همه موضوعات را صادقانه بیان نمودند که در نوع خود بی نظیر است.
نویسنده کتاب «تاریخ شفاهی جنگ الکترونیک» به بعضی از موضوعاتی که در کتاب تاریخ شفاهی مرحوم دکتر زارعی مطرح شده اشاره و اظهار داشت: این کتاب یکی از جذاب ترین محتواها را دارا است چون که خلاق و روایت کننده موضوعات همچون افراد حاضر در صحنه و با خصوصیت های منحصر به فرد است. کتاب خواستگاه اجتماعی، شرایط کودکی، ماجراهای مبارزات شان، شهادت برادرشان در دوران انقلاب، بودند. ایشان هم دانشگاهی شهید تندگویان بودند. آقای زارعی نخستین نمازجمعه آبادان پس از انقلاب را برپا می نماید و خودشان سخنران قبل از نماز جمعه بودند.
وی با تکیه بر اینکه روایت مرحوم زارعی در این کتب یک روایت کاملاً صادقانه بود، اضافه کرد: همه راویان صادق هستند، اما صداقت مرحوم زارعی کاملاً مشهود است؛ ایشان دستاوردهای زیاد این حوزه را متوجه دیگران می دانست و کمتر به خودشان پرداختند.
نیازی با اشاره به اینکه مبحث جنگ الکترونیک یک مبحث پیچیده است، اظهار داشت: بنده با این که بیست و پنج سال در مخابرات سپاه مسئولیت داشتم، در جریان خیلی از اطلاعات مرحوم زارعی نبودم و وقتی بازگو می کرد، برایم جالب بود. مثلاً در دوران تحریم ها و محاصره های سیاسی و اقتصادی تیم آقای زارعی و غفاریان توانستند یکی از پیچیده ترین سیستم های ارتباطی دشمن را در آن زمان نه تنها خنثی کنند، بلکه استفاده سازنده از آن به نفع جنگ تحمیلی داشته باشند.
وی اظهار نمود: تجهیزات سازمانی ناتو که در اختیار حزب بعث بود، توسط زارعی مهندسی معکوس قرار گرفت و تا پس از سقوط صدام کسی از شکسته شدن آنها اطلاع نداشت که مجاهدت عظیمی بود. ما سعی کردیم این ماجرا را با جزئیات از ایشان سوال نماییم و در خیلی از جلسات با این که خودشان فرمانده و مسئول عملیات جنگال بودند، اصرار به حضور دیگر نقش آفرینان این عرصه بودند.
وی در انتها اظهار داشت: در خیلی از جلسات، مرحوم زارعی با این که فرمانده جنگال بود، ولی در موارد حساس، خویش را صاحب نظر نمی دانست و بحث را به کارشناسان محول می کرد. شاید هم اکنون غبطه شدید من این باشد که حال وی در اواخر عمر مساعد نبود و نتوانست کتاب را بخواند، چون که شهریورماه نگارش کتاب به اتمام رسید، اما همان زمان به بیماری مبتلا شد و خوانش نهایی کتاب صورت نگرفت.

1399/11/01
12:19:20
0.0 / 5
1000
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , انسانی , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ