زارعی نجفدری مطرح كرد؛

سند مهندسی فرهنگی به بایگانی فراموش شده است

سند مهندسی فرهنگی به بایگانی فراموش شده است

پرسی بلاگ: دبیركل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان اظهار داشت: متاسفانه سند مهندسی فرهنگی بجای اجرا به بایگانی سپرده شده و سند بالادستی نفوذی ۲۰۳۰ یونسكو قرار گرفته و مسئولان دولتی هم شتاب زده آنرا اجرا می كنند.



به گزارش پرسی بلاگ به نقل از مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با سوژه نقشه مهندسی فرهنگی و غفلت دولت ها و آثار آن، با حضور علی زارعی نجفدری عضو كمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیركل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان از آنتن رادیوگفتگو پخش گردید.
نجفدری در این برنامه اظهار داشت: در مهندسی فرهنگی باید مواردی را لحاظ كرد كه عبارت اند از اهداف، رویكردها، استراتژی، ساختار، مكانیزم اجرا و نظارت كه همه این موارد در نقشه مهندسی فرهنگی كشور در نظر گرفته شده است.
وی اضافه كرد: متاسفانه سپس گذشت چندین سال از تصویب سند مهندسی فرهنگی، این سند به جای اجرا به بایگانی سپرده میگردد و در عوض، یك سند بالادستی نفوذی ۲۰۳۰ یونسكو قرار می گیرد و مسئولان دولتی هم شتاب زده آنرا اجرا می كنند. انقلاب اسلامی با عنایت به پتانسیل های بزرگ فرهنگی كه دارد یقیناً قادر به اجرای نقشه مهندسی فرهنگی است اما در بعضی موارد احساس میگردد عده ای نمی خواهند این نقشه اجرایی شود.
دبیركل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان، با نگاهی اجمالی به عملكرد فرهنگی دولت های ایران در چهار دهه سپس انقلاب اسلامی، افزود: دولت های اول تا چهارم متأثر از انقلاب و دفاع مقدس بودند، دولت پنجم و ششم سپس دفاع مقدس آب پاكی را بر دست همگان ریخت و به فرهنگ و سیاست كاری نداشت و زاویه انحرافی در فرهنگ و سیاست هم از همین دولت شكل گرفت. دولت های هفتم و هشتم در عمل تاكید زیادی بر جهت گیری فرهنگ ایران به فرهنگ لیبرالی غرب داشتند. دولت هشتم و نهم یك رجعتی به فرهنگ انقلاب و آموزه های امام خمینی (ره) داشت و دولت یازدهم و دوازدهم هم در امتداد دولت پنجم و ششم است. با این نگاه اجمالی مشخص میگردد كه فرهنگ مظلوم ترین عنصر در این سال ها بوده است.
نجفدری با اشاره به نقش مردم در اجرای سند مهندسی فرهنگی كشور اظهار داشت: در این سند نقش مردم به خوبی دیده شده اما به سبب این كه اجرای آن به عهده دولت می باشد، دولت باید اجرای آنرا آغاز كند تا مردم هم به نقش خود بپردازند. اگر نوع نگاه فرهنگی متناسب با نگاه فرهنگی نظام و انقلاب و ولایت باشد به راحتی این سند اجرا میگردد و در غیراین صورت، این سند به راحتی دور زده میگردد.
عضو كمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از ضعف ابعاد نظارتی بر اجرای سند مهندسی فرهنگی اظهار داشت: نقشه مهندسی فرهنگی یك سند فراقوایی است و مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای فرهنگ عمومی كشور در نظارت این سند كوتاهی كرده اند.

1397/10/01
15:31:57
5.0 / 5
5063
تگهای خبر: آثار , مجلس , ناشران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ