فرهنگسازی، پیش نیاز تولید اسباب بازی برای کودکان نابینا و کم توان است
به گزارش پرسی بلاگ، مدیرکل سرگرمی های سازنده و بازیهای کامپیوتری کانون پرورش فکری اظهار داشت: تولید اسباب بازیهای ویژه خردسالان نابینا و کم توان نیازمند فرهنگسازی میان تولیدکنندگان و طراحان اسباب بازی است.
لیلا بابایی مدیرکل سرگرمی های سازنده و بازیهای کامپیوتری کانون پرورش فکری خردسالان و نوجوانان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تولید اسباب بازی ویژه خردسالان و نوجوانان نابینا اظهار داشت: شورای نظارت بر اسباب بازی مجوز تولید نمی دهد، بلکه طرح ها را ثبت می کند. این مساله در دستور کار شورای نظارت بر اسباب بازی قرار گرفته است. برای تحقق این هدف، باید فرهنگ سازی میان تولیدکنندگان و طراحان اسباب بازی صورت گیرد تا محصولات مناسب خردسالان با نیازهای ویژه، مانند نابینایان، به طراحی و تولید برسد.
وی اضافه کرد: البته خیلی از اسباب بازیهای موجود در نهمین نمایشگاه اسباب بازی کانون پرورش فکری، مانند محصولات با بافت خاص، برای خردسالان نابینا قابل استفاده هستند و می توان از آنها برای بازی و حل مسئله استفاده کرد. اما برای سایر خردسالان با نیازهای ویژه، مانند مبتلایان به اوتیسم، در بخش ترویجی نمایشگاه، غرفه ای با عنوان «دوست اوتیسم» به معرفی اسباب بازیهای مناسب آنها اختصاص یافته بود.
مدیرکل سرگرمی های سازنده و بازیهای کامپیوتری کانون پرورش فکری خردسالان و نوجوانان اظهار داشت: متاسفانه تیراژ تولید اسباب بازی برای خردسالان با نیازهای ویژه محدود است و گاهی برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد. بهترین راه حل این است که محصولاتی که هم برای خردسالان عادی و هم برای خردسالان با نیازهای ویژه قابل استفاده هستند، شناسایی و معرفی شوند تا هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشند و هم در جامعه ترویج پیدا کنند.
بابایی اظهار داشت: تولید اسباب بازی ویژه خردسالان و نوجوانان نابینا یک مسئله فرهنگی و توسعه ای و نیازمند نگاهی ویژه است. باید محصولات موجود که برای نابینایان مناسب هستند (حتی اگر به طور دقیقتر برای آنها طراحی نشده اند) شناسایی و معرفی شوند. خیلی از اسباب بازیهای با بافت یا جنس خاص، قابلیت استفاده برای این خردسالان را دارند، اما متاسفانه به خوبی معرفی نشده اند.
وی اضافه کرد: در عرصه اسباب بازیهای کمک درمانی نیز نیاز به توجه ویژه وجود دارد. باید طرح های بیشتری برای خردسالان با نیازهای ویژه طراحی و تولید شود. خوشبختانه گروه هایی مانند «دوستداران اوتیسم» با اهداف فرهنگی دراین خصوص فعال می باشند. امیدواریم چنین اقدامات اجتماعی و فرهنگی بتواند به پیشرفت این حوزه کمک نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب