گفت وگوی مهر با شاداب عسگری، ۱

مقایسه تاریخی پاسخ های ایران به تهدیدات دشمن

مقایسه تاریخی پاسخ های ایران به تهدیدات دشمن

پرسی بلاگ: سال 1348 اعراب به مرزهای جنوبی ما حمله می کنند. ارتشبد بهرام آریانا می گوید شاه اجازه بدهد 48 ساعته بغداد را می گیرم. این حرف که به گوش شاه می رسد. می ترسد و به سرعت آریانا را عوض می کند.



خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و ادب _ الناز رحمت نژاد: رژیم صهیونیستی با حمله هوایی به ساختمان کنسولی سفارت کشورمان در دمشق سبب شهادت فرماندهان عالی رتبه سپاه که بصورت رسمی و قانونی در کشور سوریه حضور داشتند، شده بود. بدنبال این ماجرا تصمیم قطعی کشورمان بر اجرای عملیات انتقامی از رژیم صهیونیستی بصورت رسمی از تریبون های مختلف اعلام گردید.
این سخنان که با پیام مقام معظم رهبری به مناسبت شهادت فرماندهان سپاه ازجمله سردار شهید محمدرضا زاهدی فرمانده مستشاران نظامی ایران در سوریه و لبنان و سردار حاجی رحیمی و نیز سخنرانی ایشان در خطبه های نماز عید فطر تکمیل و تأیید شد، جنگ روانی مقابل رژیم صهیونیستی را به حداکثر رساند.
نهایتاً تصمیم مسؤولان کشور بر این شد که ۷۲ ساعت قبل از حمله، خبر اجرای قطعی عملیات انتقامی کشورمان را بصورت کلی به اطلاع کشورهای منطقه برسانند که طبعاً آمریکایی ها و اسرائیل هم از آن باخبر شدند و آخرین تحرکات لازم برای مواجهه با عملیات انتقامی ایران را به انجام رساندند و در هریک از این سه روز منتهی به عملیات، با بیان خبرهایی، زمینه چینی برای مدیریت روانی جبهه خودرا صورت می دادند.
بالاخره عملیات ترکیبی موشکی و پهپادی کشورمان توسط نیروی هوافضای سپاه با پرتاب پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۶ در شامگاه ۲۵ فروردین شروع شده و کمی بعد با شلیک موشک های کروز و در نهایت با شلیک موشک های بالستیک دنبال و تکمیل شد.
این عملیات تا حدود ساعت ۵ بامداد روز ۲۶ فروردین ادامه یافت. بواسطه فضای مجازی و رسانه های اجتماعی، در حین اجرای این عملیات فیلم های مختلفی از حرکت موشک ها و پهپادها و همین طور ورود آنها به محدوده سرزمین های اشغالی و سایر تحولات این عملیات بصورت لحظه ای منتشر می شد.
بررسی سابقه حمله رژیم صهیونیستی مقابل ایران در عرصه منطقه و داخلی، تفاوت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال ۱۳۵۸ با حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، عملیات وعده صادق و پیامدها و توانایی های ایران در این عملیات و نوع پاسخگویی ایران بهانه خوبی بود تا با شاداب عسگری سرهنگ بازنشسته ارتش، مدرس دانشگاه آزاد و نویسنده و پژوهشگر به گفت و گو بنشینیم.
این گفت و گو در عصر بهاری در خبرگزاری مهر انجام شد. در قسمت اول گفت و گو به بررسی سابقه حمله رژیم صهیونیستی ضد ایران در عرصه منطقه و داخلی، تفاوت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال ۱۳۵۸ با حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و نوع پاسخگویی ایران پرداختیم.
بررسی عملیات وعده صادق، نتایج آن و توانایی ایران در این عملیات نیز در قسمت دوم منتشر خواهد شد.
مشروح قسمت اول این گفت و گو در ادامه می آید؛
* جناب عسگری بحث را با سابقه حملات رژیم صهیونیستی به ایران و کشورهای منطقه شروع نماییم.
بله. حدود بیست و چند سالی است که مورد تهدید، آزار و اذیت رژیم اشغالگر قرار داریم؛ بطورمثال ویروس استاکس نت را که فرستادند و سیستم ما را در عرصه هسته ای بر هم زدند، عملیات خرابکاری که در تأسیسات هسته ای داشتند، کوآدکوپترهایی که فرستادند، فروردین ۱۳۹۷ به پایگاه تی ۴ حمله شد که برخی از مستشاران نظامی جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسیدند.
صهیونیست ها از سال ۱۳۹۸ تا سال ۱۳۹۰ بهترین دانشمندان هسته ای ما همچون اردشیر حسین پور، مجیدشهریاری، مصطفی احمدی روشن، مسعود علیمحمدی و داریوش رضایی نژاد را ترور کردند و به شهادت رساندند. در سال ۱۳۹۹ محسن فخری زاده را به شهادت رساندند. توجه داشته باشیم که این درگیری ها حالت نیابتی داشت و از جانب ما به همه اینها پاسخ مناسب داده شد. یک نکته دیگر اینکه ما نقش رژیم صهیونیستی در ترور شهید سلیمانی را کمتر از آمریکا نمی دانیم. باور داریم آنها تعیین کننده بودند که این صورت گرفت.

* جریان حمله به مستشاران نظامی ایران از چه زمانی شروع شد؟
شهید الله وردی که از فرماندهان نیروی قدس بود نخستین مستشار نظامی ما است که برمبنای حمله رژیم اشغالگر در دی ماه ۱۳۹۳ به شهادت رسید.
از ۱۱ آذر ۱۴۰۲ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ اسرائیل بطور مرتب هفته ای یا ده روز یکبار یک عملیات نظامی مقابل مستشاران ما انجام می داد، بطوریکه در طول این مدت ۱۹ نفر از این مستشاران به شهادت رسیدند.
روز ۱۳ فروردین قصه خیلی فرق می کرد. ۱۳ فروردین با جشن پوریم مصادف بود. پوریم جشن ایرانی کُشی است. طبق نقل خودشان، دو یهودی که به دربار خشایار شاه نفوذ کرده بودند، خشایار را تحریک می کنند و او دستور قتل تعداد زیادی از ایرانیان را می دهد. این که رژیم صهیونیستی در این روز به کنسولگری ایران در دمشق حمله می کند و برخی از مستشاران ما را به شهادت می رساند، اصلاً اتفاقی نیست، بلکه عمد و سبقه ای داشته است که توضیحات آنرا دادم. در این روز به کنسولگری ما حمله کرد و ۷ نفر از اعضا کنسولگری را به شهادت رساند.
اسرائیل نیابتی حمله می کرد، ما هم نیابتی پاسخ می دادیم، ولی وقتی به کنسولگری حمله کردند، دیگر نیابت مطرح نبود، این مطرح بود که به خاک ما حمله کرده اند. رژیم جعلی اسرائیل، بچه لوس تو دهنی نخورده بود. سال ۱۹۷۶ عملیات انتبهرا انجام داد. سال ۱۹۸۱ به تأسیسات هسته ای عراق حمله کردند. ۶ سپتامبر ۲۰۰۷ عملیاتی به اسم باغ میوه داشتند که به رآکتور هسته ای سوریه در دیرالزور حمله شد.۲۴ اکتبر ۲۰۰۹ به عملیات سرب گداخته پرداختند؛ در این عملیات به کارخانه داروسازی یرموت در جنوب سودان حمله شد. اینها بی جواب مانده بود! عادت کرده بودند! حمله می کردند، کسی چیزی نمی گفت!
زمانی که رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته ای عراق حمله کرد، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ای صادر کرد که در آن تاکید کرده بود: «حمله به تأسیسات هسته ای در هر کشور معادل حمله اتمی به آن کشور است.» این خیلی مهم می باشد، یعنی اگر یک زمانی اسرائیل بخواهد به تأسیسات هسته ای ما حمله بکند، جامعه جهانی حدود ۴۰ سال قبل تصویب کرده است که این حمله به مثابه این است که ما را با بمب اتم زده است.

* اگر کنسولگری خاک کشور ما است، سفارت آمریکا هم سال ۱۳۹۸ تسخیر شد، خاک کشور آمریکا بود، چرا در تسخیر لانه جاسوسی حق داشتیم، اما اینجا اسرائیل حق نداشت؟
ماده ۵۱ منشور سازمان ملل صراحت دارد، اگر حمله نظامی که پشتوانه دولتی داشته باشد، اتفاق بیفتد، حق دفاع مشروع دارید. تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال ۱۳۵۸ حمله نظامی نبود، پشتوانه دولتی هم نداشت! یک حرکت بطورکامل خودجوش از جانب دانشجویان بود. در این مبادرت به کسی لطمه نرسید؛ حمله به کنسولگری ایران در دمشق، یک حمله نظامی با پشتوانه دولت بود، ۷ ایرانی و ۵ سوری هم شهید شدند. در چنین حمله ای سازمان ملل حق دفاع مشروع داده است. ما هم دفاع مشروع کردیم. از دو هفته قبل اطلاع دادیم اقدامی نشد، قطعنامه ای صادر نشد و بر طبق این ماده از خودمان دفاع مشروع کردیم. رهبرمعظم انقلاب هم در سخنانشان در عید سعید فطر حجت را تمام کرده بودند.
سال ۱۹۴۶ به مدت ۱ سال کنسولگری آمریکا در شهر موکدن چین تسخیر شد، در این اقدام هم از بمب اتم و پشتوانه دولت استفاده نشد و به کسی لطمه نرسید.
* کمی هم از نوع پاسخگویی ایران صحبت نماییم.
از سال ۱۹۶۷ تا حالا به مدت ۵۷ سال هیچ کشوری جرأت نکرده بود به اسرائیل حمله کند، نخستین باری بود که یک کشوری به رژیم اشغالگر حمله کرد. عدم پاسخگویی مستقیم و آشکار ما به طور قطع به نفع اسرائیل و به ضرر ما بود. اولاً سبب تضعیف جایگاه بین المللی ایران می شد، می گفتند ایران ترسید. ثانیاً جمهوری اسلامی ایران دیگر یک کشور نیست! بلکه زعامت جبهه مقاومت را دارد. اگر در این شرایط که فلسطینی ها تحت فشار هستند بصورت مستقیم حمله نمی کردیم، این سوال پیش می آمد که ما جاهل کوچه های خلوت هستیم.
حتی اگر خودمان هم نمی خواستیم بواسطه جایگاهی که در طول ۴۵ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در جهان اسلام ایجاد کردیم، باید جواب مستقیم می دادیم.
ما دو گزینه داشتیم، باید یا به منافع اسرائیل در کشور دیگری حمله می کردیم که آمریکایی ها این را می خواستند، حاضر بودند راه های بسیاری به ما بدهند تا ما به خاک اسرائیل حمله نکنیم. گزینه دیگر ما حمله مستقیم به اسرائیل بود. اقتدار و منش ایران این را انتخاب نمود که مستقیم با اسرائیل رو در رو بشود. انقلابیون متعهد هم گزینه دوم را محتمل تر می دانستند.
اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق حمله کرد، ۷ نفر شهید شدند، پیش از این حمله هم بصورت نیابتی تعداد زیادی را شهید کرده بود، عده ای می خواستند پاسخ ندهیم، یا اگر پاسخ می دهیم، بطورمثال یک کشتی بزنیم، ما با اقتدار پاسخ دادیم.
سال ۱۳۴۸ اعراب به مرزهای جنوبی ما حمله می کنند. ارتشبد بهرام آریانا در یک مهمانی رسمی می گوید شاه اجازه بدهد ۴۸ ساعته بغداد را می گیرم. این حرف که به گوش شاه می رسد چنان واهمه ای او را می گیرد که آریانا را عوض می کند. ببینید آن روز اندازه ایران چه بود و امروز چه شده است.
یکی از کسانی که که طرفدار این بود که آمریکا و اسرائیل به ایران حمله نظامی بکنند، پسر لوس و عقب مانده پهلوی رضا بود. ببینید انعکاس پاسخ ایران، عملیات وعده صادق چه بوده که در خبرها خواندم این آقا که آمریکا را به استفاده از بمب اتم ضد ایران تحریک می کرد، مقداری شجاعت پیدا کرده و گفته است ایران خط قرمز من است، نباید به آن حمله شود. آقای رضا پهلوی ۴۵ سال قبل کجا بودی؟ وقتی ما به عزت رسیدیم حتی او که بَرده و غلام حلقه به گوش اسرائیل بود هم شهامت پیدا کرده است. عزت ایران به همه تسری پیدا کرده است.
ادامه دارد...


منبع:

1403/02/16
08:46:37
5.0 / 5
297
تگهای خبر: اجتماعی , بین المللی , سیستم , فضای مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
پرسی بلاگ