افتتاح اتاق ایران شناسی در پاکستان

افتتاح اتاق ایران شناسی در پاکستان

پرسی بلاگ: اتاق ایران شناسی با حضور اساتید زبان فارسی و شخصیت های علمی و سیاسی در دانشکده دولتی محمدی شریف شهر تاریخی چنیوت پاکستان راه اندازی شد.



به گزارش پرسی بلاگ به نقل از مهر، اتاق ایران شناسی با حضور اساتید زبان فارسی و شخصیت های علمی و سیاسی کشور در دانشکده دولتی محمدی شریف شهر تاریخی چنیوت پاکستان راه اندازی شد.
در این رویداد، اصغر مسعودی وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور و جمعی از شخصیت های علمی و سیاسی همچون سلیم مظهر، رییس اداره توسعه زبان ملی پاکستان، عنصر اظهر، مدیر دانشکده های دولتی ایالت پنجاب، سمیع الله، رییس گروه فارسی دانشگاه جی سی فیصل آباد و اساتید زبان فارسی از دانشگاه ها و دانشکده های مختلف حضور داشتند.
مسعودی با پرده برداری از تابلوی اتاق ایران شناسی، بطور رسمی این مرکز را افتتاح نمود و اظهار داشت: فرهنگ ایران و پاکستان دارای مشترکات بسیاری است و زبان فارسی یکی از مهم ترین پیوندهای فرهنگی میان دو ملت شمرده می شود.
وی اضافه کرد: افتتاح این اتاق ایران شناسی در دانشکده محمدی شریف، زمینه آشنایی بیشتر دانشجویان و مردم منطقه با فرهنگ و تمدن دو کشور بزرگ اسلامی ایران و پاکستان را فراهم می آورد.
وابسته فرهنگی ایران در پاکستان به نمایندگی از بنیاد سعدی، آمادگی خودرا برای همکاری در برگزاری دوره های آموزش زبان فارسی در دانشکده محمدی شریف اعلام نمود و اظهار داشت: زبان فارسی گنجینه ای از معارف اسلامی، ادبی و تاریخی است که می تواند نقش برجسته ی در توسعه علمی و فرهنگی دانشجویان ایفا کند.

مسعودی گفتک زبان فارسی ارتباط نسل جدید را با بزرگان و اندیشمندان برقرار می کند. امیدواریم که با همکاری مراکز علمی پاکستان، آموزش زبان فارسی بالاتر از پیش توسعه یابد و دانشجویان بتوانند از این میراث باارزش بهره مند شوند. این اقدام فرهنگی، قدمی مؤثر در راستای گسترش زبان و ادبیات فارسی در پاکستان و تحکیم روابط فرهنگی میان دو کشور خواهد بود.
فیصل حیات جبه رییس دانشکده دولتی محمدی شریف و احمد یار رییس گروه فارسی دانشکده هم ضمن تقدیر از خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، علاقه مندی دانشجویان به زبان فارسی را مورد تاکید قرار دادند و فیصل حیات جبه خواهان همکاری در برگزاری دوره های آموزش زبان فارسی در این دانشکده شد.
وی اضافه کرد: این اتاق به عنوان یک مرکز فرهنگی و علمی، منابع مهمی درباره ی تاریخ، ادبیات و تمدن ایرانی را در اختیار دانشجویان و محققان قرار می دهد.
دانشکده دولتی محمدی شریف یکی از مراکز آموزشی قدیمی شهرستان چنیوت است که اولین بار در سال ۱۹۳۱ توسط مولانا محمد ذاکر، مدیر و مؤسس حوزه علمیه محمدی شریف، به عنوان یک دبستان ابتدایی خصوصی تأسیس شد. این مرکز آموزشی در سال ۱۹۴۹ به مقطع کلاس دهم و در سال ۱۹۶۴ به مقطع دیپلم ارتقا یافت. در سال ۱۹۷۲، دولت پاکستان این مرکز را تحت نظارت دولتی قرار داده و آنرا به دانشکده دولتی محمدی شریف تبدیل کرد.
این دانشکده سال ۱۹۸۱ به ساختمان فعلی خود انتقال یافت. حوزه علمیه محمدی شریف بازهم از این دانشکده حمایت می کند و تعداد زیادی از دانشجویان این مرکز از بورسیه های تحصیلی حوزه علمیه بهره مند هستند.
علاقه مردم چنیوت به زبان فارسی
شهرستان چنیوت به عنوان منطقه ای تاریخی در پاکستان، از گذشته های دور علاقه ویژه ای به زبان فارسی داشته است. تعداد زیادی از دانشجویان این دانشکده، درس زبان و ادبیات فارسی را به عنوان دو واحد اختیاری انتخاب می کنند. مسؤلان دانشکده نیز در تلاش هستند مجوز تدریس رشته زبان فارسی را دریافت نمایند و زبان فارسی را به عنوان یکی از رشته های آموزشی رسمی این مرکز معرفی کنند.


منبع:

1403/12/01
11:44:09
5.0 / 5
25
تگهای خبر: آموزش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ