دیدار شاعران با رهبری، ۵

شعرخوانی در محضر مقام معظم رهبری آرزوی کودکی ام بود

شعرخوانی در محضر مقام معظم رهبری آرزوی کودکی ام بود

پرسی بلاگ: فائزه امجدیان می گوید بواسطه پدرش از هشت سالگی شعر می گوید و از همان زمان آرزوی حضور در دیدار شاعران با رهبری و شعرخوانی در محضر ایشان را داشته است.



خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و ادب _ جواد شیخ الاسلامی: فائزه امجدیان شاعر جوانی است که در دیدار رهبری با شاعران در نیمه ماه مبارک رمضان با شعری درباره ی فلسطین شعرخوانی کرد. او همین طور همچون شاعرانی بود که قبل از نماز مغرب، نخستین مجموعه شعرش با نام «مژدگانی» را تقدیم ایشان کرد.
به بهانه این دیدار و شعرخوانی امجدیان در محضر رهبر انقلاب، سراغ او رفتیم تا درباره ی این تجربه با او گفتگو نماییم.
مشروح این گفتگو در ادامه می آید؛
* تبریک می گویم؛ امسال شما در محضر رهبر انقلاب شعرخوانی داشتید. از اینجا شروع نماییم که چند سال است شعر می گویید و از چه زمانی آرزوی دیدار و شعرخوانی در این محفل را دارید؟
اگر بخواهم از ابتدا شروع کنم، نخستین باری که شعری گفتم ۸ سالم بود؛ یعنی از کودکی با وزن و قافیه آشنا شدم. این علاقه را بطورکامل مدیون پدرم هستم که خیلی برایم شعر می خواندند و از همان شروع من را با شاعران بزرگی مثل پروین اعتصامی آشنا کردند. نخستین باری که کلیپ های دیدار شاعران با رهبری را دیدم، ۹ ساله بودم. فکر می کنم سال ۸۶ بود که آقای سید حمیدرضا برقعی آن شعر معروفشان را خواندند؛ «شاعر کنار دفترش افتاد از نفس». این شعر خیلی بین مردم بازتاب داشت و من هم آن کلیپ را چندین بار تماشا کردم. از همان زمان این دیدار برایم به یک آرزو تبدیل شد. هر سال منتظر بودم ببینم دیدار شاعران با رهبری چه زمانی برگزار می گردد و خودم را در چنین موقعیتی تصور می کردم.
دوران دبیرستان خیلی پیگیر بودم تا بفهمم چطور شاعران به بیت رهبری دعوت می شوند و این تجربه را کسب می کنند. از آنجائیکه ما ابتدا در شهرستان زندگی می کردیم و بعدها به قم آمدیم، اطلاعات زیادی درباره ی چنین برنامه هایی نداشتم. تنها چیزی که از جایی خواندم، صحبت های آقای قزوه بود که گفته بودند هر سال تعدادی از آنهایی که در جشنواره های مختلف رتبه می آورند به این محفل دعوت می شوند. همین اطلاعات محدود موجب شد وقتی در جشنواره دانش آموزی رتبه کشوری کسب کردم، امیدی در دلم زنده شود. اما طبیعتاً اتفاق خاصی برایم نیفتاد و این تب و تاب بازهم ادامه داشت.
این سال ها مدام میان بیم و امید بودم تا این که عضو دوره ادبی آفتابگردان ها شدم. این عضویت موجب شد حضور حرفه ای تری در حوزه شعر داشته باشم. الحمدالله بعد از آن، اتفاقات خوبی رقم خورد؛ اشعارم منتشر شدند، اساتید کارهایم را بیشتر شناختند و ارتباط های بیشتری بوجود آمد. همه این ها پس از دوره آفتابگردان ها برایم رخ داد و خدا را شکر بالاخره به این نقطه رسیدم که آرزویم محقق شود.
* چرا برای شعرخوانی این شعر درباره ی فلسطین را انتخاب کردید؟
انتخاب غائی توسط هیات داوران انجام شد. چند شعر از من به مرحله آخر رسید؛ یکی در مورد ایران بود، دیگری درباره ی شهید رئیسی، و یکی هم در مورد فلسطین. اساتید به من گفتند که شعر فلسطین تأثیر زیادی در جلسه داوری داشته و بار احساسی بالایی دارد.
* در مورد دیدارتان بگویید. حس و حالش چگونه بود؟ واکنش ایشان نسبت به شعر شما چه بود؟ فکر می کنم شما کتابی هم به ایشان هدیه دادید. درست می گویم؟
بله، من کتاب هدیه دادم. اما نکته جالب این است که این نخستین باری بود که خودم کتابم را می دیدم. انتشارات شهرستان ادب گفته بود که کتاب را به دیدار رهبری می رسانند، بدین سبب پیش از دیدار فرصتی برای دیدن کتابم نداشتم. تجربه ای اعجاب انگیز بود؛ این که برای نخستین بار کتابم را دیدم و همان لحظه آنرا به رهبر انقلاب تقدیم کردم، حس فوق العاده ای داشت.
*اسم نخستین کتاب تان چیست؟ درباره ی کتاب بیشتر توضیح می دهید؟
اسم کتاب «مژگانی» است. این اثر از مجموعه شهرهای منتخب در دوره «مطلع» بوده که حدود یک سال و نیم پیش فراخوان آن منتشر گردید. کتاب مژگانی شامل ۳۸ غزل و ۳۰ رباعی است و نخستین مجموعه شعری من محسوب می شود.
* تنها آنهایی که فرصت گپ و گفت خصوصی و حضوری با رهبری را داشتند، کسانی بودند که کتاب داشتند. چه صحبت هایی بین شما و رهبر انقلاب رد و بدل شد؟
به ایشان توضیح دادم این کتاب جزو آثار برگزیده طرح باخبر است. همین طور فرصت را مناسب دیدم تا درباره ی برادر مرحومم با ایشان صحبت کنم و از ایشان درخواست کنم برای او دعا کنند. این مساله برای من اهمیت زیادی داشت و خدا را شکر توانستم از ایشان این درخواست را داشته باشم.
* از تجربه تان در شعرخوانی در محضر رهبری بگویید. چه احساسی داشتید؟
واقعاً برایم مثل رسیدن به یکی از بزرگ ترین رویاهایم بود؛ چونکه از کودکی چنین آرزویی در دل داشتم. حس فوق العاده ای بود، هرچند مقداری استرس داشتم که نکند اجرایم به خوبی پیش نرود. اما خوشبختانه همه چیز خوب پیش رفت و پس از اجرا نیز بازخوردهای دلگرم کننده ای دریافت کردم. شعرم در قالب چهارپاره و بصورت روایی بود، به همین خاطر انتظار نداشتم که در میانه خوانش آن واکنش خاصی بگیرم. در طول اجرا، نگاه من مدام به سوی ایشان بود و از تکان دادن هایی که با سرشان داشتند، یک نوع تأیید برای هر بند را حس می کردم. بخش پایانی شعر، که با عبارت «نام آن دخترک فلسطین بود» به اتمام رسید، با تشویق و آفرین صمیمانه رهبری همراه شد. ایشان چندین بار گفتند «بسیار خوب» که یکی از بهترین لحظات زندگی ام را رقم زد. وقتی به خانه برگشتم، دائم همان بخش پایانی را مرور می کردم تا لذت این تجربه بی نظیر برایم بیشتر شود.
* به عنوان یکی از شاعران جوان، به نظرتان دیدار شاعران با رهبری چه تأثیری بر شاعران جوان و مسیر شعری آنها دارد؟
به نظر من در دو سال اخیر روند این دیدارها خیلی بهتر شده است. شاهد این هستیم افرادی برای نخستین بار به این دیدار دعوت می شوند. همین پارینه که نخستین تجربه من بود یا امسال، بسیاری از افرادی که شاید امیدی هم نداشتند، توانستند با شعرشان دیده شوند و دعوت شوند؛ حتی اگر چندان شناخته شده نبودند. این نشان دهنده یک فرصت ویژه است. نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم، سفارش های مقام معظم رهبری بود. ایشان تاکید کردند اگر شاعران به جایگاهی رسیدند، نباید به همان راضی باشند. صحبت های ایشان خیلی پدرانه و تشویق آمیز بود؛ از یک طرف به شاعران امید می دادند و از جانب دیگر هشدار می دادند که متوقف نشوند. متاسفانه امروز می بینیم برخی شاعرانی که در فضای مجازی معروف می شوند یا شعرشان لایک زیادی می گیرد، در همان سطح متوقف می مانند. مقام معظم رهبری تاکید کردند دوره شما هم می تواند سعدی آفرین باشد، تا هم امید بدهند و هم یادآوری کنند که به جایگاه فعلی اکتفا نکنید و مسیر رشد را ادامه دهید.
* واکنش دوستان و اطرافیان نسبت به شعرخوانی شما چگونه بود؟
همان شب پس از اجرا، پیام های زیادی دریافت کردم. حتی افرادی که مدت ها بود ارتباطی نداشتیم، پیام فرستادند و الحمدالله بازخوردها خیلی مثبت بود. جالب تر این که دیدم شعرم با موضوع مقاومت در کانال ها و رسانه های مختلف بازنشر شده بود. ** قبل از این در قالب همین پرونده گفتگوهایی با حجت الاسلام جواد محمدزمانی، شهاب مهری، محمدجواد شرافت و رضا وحیدزاده داشتیم که مشروح آن در پیوند زیر قابل دسترسی و مطالعه است: * «مطالبات رهبرانقلاب در عرصه شعر توسط مسؤلان محقق نشده است» * «شعر خانواده محور سبب رضایت مقام معظم رهبری است» * «شاعران غیرانقلابی هم شوق دیدار رمضانی با رهبر انقلاب دارند» * «کار کردن روی بیانات رهبر انقلاب در عرصه شعر برایم چالش برانگیز بود»


منبع:

1403/12/29
12:40:08
5.0 / 5
55
تگهای خبر: آثار , جشنواره , فضای مجازی , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پرسی بلاگ