رایحه درمانی تا چه اندازه پشتوانه علمی دارد؟

رایحه درمانی تا چه اندازه پشتوانه علمی دارد؟

پرسی بلاگ: به گزارش پرسی بلاگ، تاریخچه استفاده از اسانس ها و رایحه های متعدد برای بهبود سلامت و تندرستی به هزاران سال پیش بازمی گردد و امروزه هم برخی بیماران، روغن های مخصوصی را برای بعضی از عارضه های جسمی نظیر سردرد یا دردهای اسکلتی - عضلانی استنشاق و یا به صورت موضعی مصرف می کنند.


به گزارش پرسی بلاگ به نقل از «کانورسیشن»، این روغن ها بطور معمول از گیاهان متفاوت و از برگ ها گرفته تا گل و ریشه آنها استخراج می شود.
این شیوه درمانی تا دهه ۱۹۳۰ ناشناخته بود اما عاقبت رنه موریس گاتفوسه، شیمی دان فرانسوی، تحقیق گسترده ای درباره ی خواص اسانس ها کرد و بدین سان کلمه «آروماتراپی» یا همان رایحه درمانی را ابداع کرد.
امروزه رایحه درمانی طیف گسترده ای از مواردی مانند رایحه مطبوع در رابطه با بهداشت فردی، محصولات پاک کننده یا درمان جدی با رایحه خاص را شامل می شود.
با اینحال سازمان غذا و داروی آمریکا، آروماتراپی یا رایحه درمانی را برای همه بیماریها تایید نکرده است. این یکی از دلایلی است که نشان میدهد پزشکان بسیاری هنوز تمایل چندانی به استفاده از رایحه درمانی ندارند. آنها همین طور براین باورند که شواهد کافی برای اثبات کارایی این شیوه وجود ندارد. همچنین، بیشتر آنها دراین زمینه هیچ آموزشی ندیده اند.
البته اطلاعات درباره ی رایحه درمانی در اینترنت به وفور پیدا می شود اما خیلی از شواهد و ادعاها برمبنای تجربه شخصی است و مستندات علمی درباره ی آنها در دست نیست.
با این وجود، میلیونها آمریکایی به تبلیغات و بازاریابی گسترده و گرانقیمت رایحه درمانی باور دارند چون فکر می کنند هر مشکلی را می توانند با روغن درمانی حل کنند. اما این شیوه مانند همه موارد دیگر، سود و زیان های خودش را دارد و در بیشتر موارد، اطلاعات موجود در اینترنت آن طور که باید و شاید جامع نیست.
بااینکه شواهدی که تاثیر مثبت آروماتراپی یا رایحه درمانی را تایید می کند در مقالات نشریه ها کم نیست اما در مقایسه در پژوهش های علمی، چندان پشتوانه محکمی ندارد و خیلی از مطالعات در عرصه رایحه درمانی همچنان ناقص است.
برای مثال در این نوع مقاله ها به این مساله اشاره نشده است که دقیقا چه اسانسی و به چه مقدار استفاده شده است. همچنین، مدت استفاده از این اسانس ها دقیقا توضیح داده نشده است.
در عین حال صلاحیت افرادی که از رایحه خاصی استفاده می نمایند معلوم نیست. شاید برخی شرکت کنندگان در آزمون ها حس بویایی ضعیفی داشته باشند یا از برخی رایحه ها بیزار باشند. این موارد و نحوه ارزیابی سوگیری ها هم حائز اهمیت بسیاری است.
تعدادی از اسانس ها هم خواص متفاوتی دارند. مثلاً انواع اسطوخودوس طیف اثربخشی متفاوتی دارند. برای برخی آرام بخش هستند و برای دیگر افراد خاصیت پاکسازی سینوس دارند.
البته خبر خوب این است که پژوهشگران برای بهبود کیفیت این تحقیقات تلاش می کنند و آینده این روش درمانی امیدبخش است.
مطالعاتی که تا حالا روی تاثیر رایحه درمانی انجام گرفته است
بنابر اعلام موسسه ملی سرطان در آمریکا، مجموعه ای از مطالعات جاری نشان میدهد که رایحه درمانی سلامت جسمی و ذهنی و روحی بیماران مبتلا به سرطان را بهبود می بخشد و به کاهش اضطراب و حالت تهوع منجر می شود.
همین طور پژوهشگران تاثیر رایحه درمانی روی بیماران مبتلا به زوال عقل و افرادی را که سوءمصرف مواد مخدر دارند بررسی نموده اند.
یک آزمایش بالینی در سال ۲۰۲۱ نشان داد که اسانس نارنج می تواند اضطراب را بکاهد و البته دور از ذهن نیست اگر فکر نماییم که بوییدن نارنج اضطراب را می کاهد.




منبع:

1402/05/06
18:58:51
5.0 / 5
346
تگهای خبر: آموزش , بازار , بیماری , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
پرسی بلاگ