تأثیر فعالیت بدنی در کاهش بستری و مرگ بیماران کرونا
به گزارش پرسی بلاگ خوزستان مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان ضمن اشاره به تأثیر فعالیت بدنی در سلامت افراد در پاندمی کرونا، اظهار داشت: بر مبنای نتایج مطالعه انجام شده بر بیماران مبتلا به کووید - ۱۹، خطر بستری در بیمارستان ها، بستری در ICU و مرگ در افرادی که بی تحرک بوده اند، بیشتر است.
دکتر مژگان قاسمی در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به برگزاری هفته ملی سلامت بانوان ایران در مورد تأثیر فعالیت بدنی در سلامت، اظهار نمود: همه گیری کووید - ۱۹ باعث در خانه ماندن خیلی از افراد و افزایش فعالیتهای نشستنی شده و انجام فعالیتهای ورزشی مانند آنچه در شرایط پیش از بیماری بود، دشوار شده است؛ این دشواری برای افرادی که به صورت معمول فعالیت بدنی کافی نداشته اند، بیشتر است.
وی اضافه کرد: این در شرایطی است که در این شرایط، انجام هر اندازه فعالیت بدنی برای تمام گروههای سنی بسیار ضروری می باشد. انجام سه تا چهار دقیقه حرکات ورزشی سبک مانند راه رفتن یا حرکات کششی، بهبود گردش خون و فعالیت عضلانی را به همراه دارد.
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان ضمن اشاره به تأثیر فعالیت بدنی منظم برای بدن و روان، اظهار داشت: فعالیت بدنی منظم باعث کاهش فشار خون بالا شده و به کنترل وزن کمک می نماید و خطر بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و سرطان های مختلف را هم کاهش می دهد؛ همه این بیماری ها، می توانند صدمه پذیری بیشتری در مقابل کووید - ۱۹ ایجاد کنند.
قاسمی بیان نمود: میزان فعالیت بدنی سفارش شده در این شرایط مانند وضعیت پیش از بیماری است. انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط در سه تا پنج روز در هفته یا ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی شدید در سه تا پنج روز در هفته یا تلفیقی از این دو، در افراد بزرگسال سفارش می شود.
وی اضافه کرد: همینطور حرکات قدرتی برای حفظ و ارتقای سلامت اسکلتی عضلانی در دو روز هفته و بیشتر باید انجام شوند.
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: فعالیت جسمانی با شدت متوسط در افزایش سطح ایمنی و افزایش ظرفیت قلبی - ریوی بیماری کووید - ۱۹ تأثیر دارد. بر مبنای نتایج مطالعه انجام شده بر بیماران مبتلا به کووید – ۱۹، خطر بستری، بستری در ICU و مرگ بیمارانی که پیش از مبتلا شدن بی تحرک بوده اند (صفر تا ۱۰ دقیقه فعالیت جسمانی در هفته)، در مقایسه با بیمارانی که پیش از مبتلا شدن به میزان سفارش شده (۱۵۰ دقیقه و بیشتر) یا کمتر (۱۱ تا ۱۴۹ دقیقه در هفته) فعالیت جسمانی داشته اند، بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه انجام فعالیت بدنی هر چند ناچیز بسیار بهتر از بی تحرکی است، اظهار داشت: افرادی که تنها کمی تحرک دارند، به وضوح نسبت به سایرین وضعیت سلامت بهتری دارند. حتی تنها ۵ دقیقه فعالیت در ساعت می تواند اثرات مخرب نشستن طولانی مدت را خنثی کند.
قاسمی بیان نمود: فعالیت ورزشی مناسب برای بهبود ظرفیت قلبی و تنفسی و تقویت عضلات، نیازمند برنامه کامل تری همچون ورزش هوازی، تمرینات کششی و تمرینات قدرتی است.
وی اظهار داشت: در صورتیکه زندگی افراد در دوره خانه نشینی کرونا، بی تحرک نیست و آمادگی و امکان انجام برنامه ورزشی کامل تری دارند، بهتر است همه موارد همچون فعالیت هوازی و تمرینات کششی و انعطاف پذیری در نظر گرفته شود.
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: فعالیت هوازی با شدت متوسط، عمدتا معادل راه رفتن سریع است بگونه ای که به نحو قابل ملاحظه ای ضربان قلب تسریع یابد. در شرایط خانه نشینی ناشی از انتشار کرونا میتوان راه رفتن در حیاط یا پارکینگ منزل یا تردمیل را در نظر گرفت. همینطور میتوان با جمع دوره هایی که حداقل ۱۰ دقیقه یا بیشتر طول می کشند، تا حداقل ۳۰ دقیقه روزانه فعالیت هوازی داشت.
وی با تکیه بر انجام تمرینات کششی و انعطاف پذیری، بیان نمود: این تمرینات سبب افزایش دامنه حرکتی، افزایش گردش خون و گرم کردن عضلات می شود.
قاسمی در مورد چگونگی انجام تمرینات قدرتی، اظهار داشت: با کمک وزن بدن شخص یا انواع وزنه ها یا کش های ورزشی باید برای تقویت قدرت و استقامت عضلات اقدام گردد. میتوان از ابزارهای کمک آموزشی نظیر فیلمهای فعالیت بدنی، نرم افزارهای ورزشی تلفن همراه و سایر موارد برای انجام فعالیت بدنی بهره برد.
منبع: persiblog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب