نسخه نویسی الکترونیک به تکامل تدریجی نیاز دارد

نسخه نویسی الکترونیک به تکامل تدریجی نیاز دارد

به گزارش پرسی بلاگ معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران ضمن اشاره به این که نسخه نویسی الکترونیک به تکامل تدریجی نیاز دارد، اظهار داشت: روش هایی که به صورت سنتی انجام می شد باید تغییر، فرآیندها اصلاح و سپس الکترونیک شود که حالا این دو فرآیند باید همزمان با هم صورت گیرد.


به گزارش پرسی بلاگ به نقل از ایسنا، دکتر مهدی رضایی در مورد ساز و کار روش اجرای نسخه نویسی الکترونیک در کشور، اظهار داشت: ما در مرحله گذار از روش سنتی به روش الکترونیکی هستیم. در ابتدا برای اجرای این برنامه زیر ساخت هایی لازم بود همچون این که امکان شناسایی بیمه شدگان سازمان بدون احتیاج به دفترچه های کاغذی در تمام مراکز عرضه دهنده خدمت امکان پذیر باشد که خوشبختانه این اقدام پارسال انجام شد و ما توانستیم دفترچه های کاغذی بیمه شدگان سازمان را حذف نماییم.
وی افزود: گام دوم برای ثبت استاندارد داده های پزشکی برنامه نسخه نویسی الکترونیک بود که در چارچوب نظام الکترونیک سلامت در دستور کار قرار گرفت به صورتی که از سال قبل تابحال میانگین حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد نسخ ساخته شده در سطح کشور در ارتباط با بیمه شدگان بیمه سلامت به صورت الکترونیک صادر می شود.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، اضافه کرد: البته درصد پراکندگی اجرای نسخه نویسی الکترونیک در بعضی استان ها پیشرفت ۹۰ درصدی و در بعضی استان ها هم پیشرفت کمتری داشته است به صورتی که مشکل عمده ما در کلانشهر هایی همچون تهران است.
وی همچنین، اظهار داشت: شرایطی فراهم گشته است که افراد فاقد پوشش بیمه هم در سامانه نسخه نویسی الکترونیک بتوانند خدمات دریافت نمایند و نیاز نیست فرد حتما بیمه شده باشد.
رضایی ضمن اشاره به این که اسناد بالادستی بخصوص از برنامه چهارم به بعد بر اصلاح روند درمان نظام سلامت تاکید داشتند، بیان نمود: همینطور در قوانین بودجه سنواتی و بخصوص قانون بودجه ۱۴۰۰ هم بر این مورد تاکید گردیده است. طبق مصوبه مجلس زمان مشخصی برای این مورد در نظر گرفته شده است به صورتی که از دیماه سالجاری سازمان های بیمه گر هیچ پرداختی برای نسخی جز الکترونیک نباید داشته باشند.
وی به مشکلات و چالش های اجرای این برنامه اشاره نمود و اظهار داشت: به علت درگیری با مبحث کرونا و شروع دولت جدید، وقفه ای در مراکز دولتی که قسمت قابل توجهی از خدمات دهی را انجام می دهند، به وجود آمد. از طرفی راهبر اصلی این برنامه وزارت بهداشت بود که این موضوعات سبب شد دستگاه هماهنگ کننده نقش خویش را به خوبی ایفا نکند و گرفتار عقب ماندگی در برنامه شویم.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران بیان نمود: مطابق قانون بودجه سال ۹۹، وزارت بهداشت پس از ۳ ماه موظف بود که سامانه ها را فراهم آورد تا سازمان های بیمه گر در بستر وزارت بهداشت خدمت ارائه نمایند که محقق نشد بنابراین کار گروهی تحت عنوان کارگروه اجرایی فناوری اطلاعات زیر نظر ریاست جمهوری وقت، راهبری کار را بر عهده گرفت و مطابق قانون بودجه به سازمانهای بیمه گر گفته شد که خودشان به این مسئله ورود پیدا کنند.
وی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت ایران و سازمان تأمین سامانه های خویش را توسعه دادند و در نهایت به صورت مجزا بحث نسخه نویسی الکترونیک اجرا شد. مراکز دولتی به دلایلی که اشاره شد مقداری از برنامه عقب مانده اند بنابراین وزیر بهداشت به جهت اینکه زیر ساخت ها فراهم و آمادگی کامل ایجاد شود درخواست دارند اجرای این برنامه را به مدت شش ماه دیگر تمدید گردد.
رضایی با تکیه بر این که بحث دیجیتالی شدن بحث اجتناب ناپذیری است و باید این حقیقت را قبول نماییم، اظهار داشت: نهاد مسئول در این حوزه وزارت بهداشت است و ما هم بعنوان سازمان بیمه گر در کنار وزارت بهداشت تعریف شده ایم.
وی بیان نمود: بحث نسخه نویسی الکترونیک به تکامل تدریجی نیاز دارد. روش هایی که به صورت سنتی انجام می شد ابتدا باید تغییر، فرآیندها اصلاح و سپس الکترونیک شود که حالا این دو فرآیند باید همزمان با هم صورت گیرد.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران همچنین، اظهار داشت: در نسخه نویسی الکترونیک تمامی قواعد و ضوابط بیمه ای آنلاین رسیدگی می شود که کسورات صورت گرفته بر مبنای بررسی های صورت گرفته کمتر از یک درصد است.
بنابر اعلام پایگاه خبری بیمه سلامت، رضایی اضافه کرد: ما باید تمهیدات لازم برای استقرار نسخه نویسی الکترونیک فراهم نماییم و وارد عصر ارتباطات شدیم و نباید هر روز فاصله مان با دنیای پیشرفته بیشتر شود. اگر می خواهیم به این هدف دست یابیم باید گام های بلندی همچون در نظام سلامت الکترونیک برداریم.




منبع:

1400/09/02
16:25:04
5.0 / 5
697
تگهای خبر: آنلاین , الكترونیكی , خدمات , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ