ادبیات دیگران؛
جایزه آسترید لیندگرن ۲۰۲۵ به نویسنده فرانسوی رسید
به گزارش پرسی بلاگ، ماریون برونه نویسنده فرانسوی جایزه یادبود آسترید لیندگرن ۲۰۲۵ را دریافت کرد.
به گزارش پرسی بلاگ به نقل از آسوشیتدپرس، هیأت داوران جایزه آسترید لیندگرن از بین ۲۶۵ نامزد از ۷۲ کشور و منطقه، برگزیده سال جاری این جایزه را در استکهلم اعلام نمود و ماریون برونه نویسنده فرانسوی را شایسته دریافت بالاترین جایزه جهان برای ادبیات کودک و نوجوان دانست. این جایزه ۵ میلیون کرونی سوئد (تقریباً ۴۶۰ هزار یورو) در سال ۲۰۰۲ توسط دولت سوئد تأسیس شده است.
برونه نویسنده ساکن مارسی که سال ۱۹۷۶ متولد شده، با آثارش مبحث های مهم اجتماعی را روایت می کند و به عرضه تصویری روشنگرانه از گروههای محروم و جوانان شورشی می پردازد.
بوئل وستین، رئیس هیأت داوران در این مورد اظهار داشت: ماریون برونت تصویرگر درخشانی از زندگی جوانان در دنیایی است که به صورت درحال افزایشی مادی گرایانه و تهدیدآمیز است.
برونت در مصاحبه ای با خبرگزاری سوئد اظهار داشت: فوق العاده خوشحال هستم و به سختی می توانم این افتخار را باور کنم. حتی از این که نامزد شده بودم، بسیار خوشحال بودم و هیچگاه تصور نمی کردم که شانسی برای دریافت جایزه داشته باشم. برای من، این جایزه به مفهوم نوبل ادبیات کودک است، بزرگترین جایزه ای که یک نویسنده کودک می تواند دریافت کند و بزرگترین جایزه ای است که وجود دارد.
از آثار برونه میتوان به رمان های نوجوانانه «خواهر» (۲۰۱۳)، «تابستان چرخشی »(۲۰۱۸) و «سلاح های ما »(۲۰۲۴) اشاره نمود. نخستین رمان او با عنوان «قلب خواهر» به انگلیسی هم ترجمه شده و در رابطه با خواهر و برادری است که با دو مادر بزرگ می شوند.
از آن زمان تاکنون، برونت حدود ۱۵ کتاب که بیشتر رمان های نوجوانان هستند، منتشر نموده است. وی در آثارش به مسایل اجتماعی و خشونت و همینطور بحران آب و هوا و ترس جوانان از آینده می پردازند. آثار برونه که به قول هیأت داوران با زبانی درخشان و شفافت خلق شده اند، به انگلیسی، اسپانیایی، کاتالانی و روسی ترجمه شده، اما هنوز به آلمانی ترجمه نشده است.
آسترید لیندگرن، نویسنده بزرگ کتاب کودکان سوئدی (۱۹۰۷-۲۰۰۲) با آثاری مانند «پیپی جوراب بلنده»، «میشل از لونبرگا» و «کارلسون روی بام»، دوران کودکی میلیونها نفر را شکل داد. جایزه ای که به نام او نامگذاری شده برای تقدیر از افراد و سازمان هایی اهدا می شود که با روحیه لیندگرن به اهمیت ادبیات برای کودکان و جوانان در سراسر دنیا کمک می کنند.
این جایزه ۹ ژوئن در سالن کنسرت استکهلم، که هر سال در آن جوایز نوبل اهدا می شود، به برنده آن اهدا می شود. سال پیش این جایزه به بنیاد سوادآموزی بومی استرالیا تعلق گرفت.
امسال ۹ نامزد ایرانی هم در لیست این جایزه جای داشتند که شامل احمد اکبرپور (نویسنده)، علی خدایی (تصویرگر)، علیرضا گلدوزیان (تصویرگر)، هدی حدادی (تصویرگر)، هوشنگ مرادی کرمانی (نویسنده)، محمد میرکیانی (نویسنده)، نوید سیدعلی اکبر (نویسنده)، با من بخوان (نهاد ادبی) و رضا دالوند (نویسنده / تصویرگر) بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب